ТИМОШЕНКО НЕ ЗМОЖЕ СКАСУВАТИ УКРАЇНО-РОСІЙСЬКІ ГАЗОВІ УГОДИ

Вівторок, 27 червня 2006, 11:07

Юлія Тимошенко критично оцінила підписані в січні україно-російські документи щодо поставок газу, однак відзначила, що ці документи не можна скасувати, оскільки зникне "правове поле газового співробітництва двох країн".

Про це Юлія Тимошенко заявила 26 червня під час зустрічі зі студентами університету "Києво-Могилянська академія", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо разом сідати, радитися й відпрацьовувати рішення, інакше Україна просто енергетично не витримає", - сказала Тимошенко.

Тимошенко відзначила, що розцінює підписані в січні україно-російські документи з газового співробітництва "як узурпацію української економіки з території іншої держави шляхом використання газу".

Екс-прем'єр вважає, що національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" "у будь-який момент може стати банкрутом перед RosUkrEnergo".

Реклама:

Вона заявила, що заборгованість НАК "Нафтогаз України" перед RosUkrEnergo становить 0,5 млрд. дол.

Крім того, лідер БЮТ вважає, що в цей час відсутні підстави для різкого підвищення цін на газ для населення, оскільки для побутових потреб використовується газ українського видобутку.

Вона підкреслила, що на пості глави уряду "зробить усе від неї залежне для того, щоб видавити посередника" з ринку газу в Україні та укласти "прозорі й економічно обґрунтовані" угоди про поставки газу з Туркменістаном, Росією, Казахстаном і Узбекистаном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!