Новини 16 листопада: частковий блекаут на ЗАЕС, Коломойського залишили під вартою

Четвер, 16 листопада 2023, 21:00 -

Про ЗАЕС. Некомпетентні дії російських окупантів та працівників "Росатома" 14 листопада призвели до часткового блекауту на Запорізькій АЕС.

На енергоблоці №5 Запорізької АЕС стався інцидент із витоком реагентів із першого контуру реактора до другого, який не усунуто досі.

Про Коломойського. Апеляційний суд Києва частково змінив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському - він залишиться під вартою до 2 грудня 2023 року. При цьому суд зменшив розмір застави з 3 млрд 891 млн грн до 3 млрд 712 тис грн.

Про підготовку РФ голоду в Україні. Президент РФ Владімір Путін може зіткнутися з новою справою про воєнний злочин, оскільки експерти та міжнародні юристи зібрали докази, які свідчать про те, що ще до військового вторгнення Росія розпочала підготовку голодомору в Україні.

Реклама:

Про тарифи на електроенергію. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила проєкт рішення про підвищення на 2024 рік тарифу НЕК "Укренерго" на 22,1%, а для "зеленої" металургії - на 97%.

Про енерготерор РФ. Росіяни накопичили понад 800 ракет для обстрілів по українських енергетичних об’єктах.

Ексклюзив ЕП

Реклама:

Куди зникає державна земля: "академіки Коломойського" намагаються відхопити 15 тисяч га біля Дніпра

Компанії, пов’язані з групою "Приват", роками контролювали одне з підприємств Національної академії аграрних наук на Дніпропетровщині, а тепер хочуть прибрати до рук його 15 тисяч гектарів. Як держава втрачає землі?

Реклама: