Окупанти спричинили частковий блекаут на ЗАЕС 

Четвер, 16 листопада 2023, 09:27 -

Некомпетентні дії російських окупантів та працівників "Росатома" 14 листопада призвели до часткового блекауту на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

"Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Ці дані підтвердили інспектори МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої ЗАЕС.

В "Енергоатомі" наголосили, що через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Перебування окупантів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці.

"Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора – НАЕК "Енергоатом", бо лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта", - наголосили в компанії.

Реклама:

Від початку окупації Запорізької АЕС росінами там сталося 7 повних блекаутів. 

Нагадуємо:

Міжнародне агентство атомної енергії (МАГАТЕ) вимагає в росіян, які контролюють окуповану Запорізьку АЕС, пустити спостерігачів Агентства на протиаварійні навчання, що мають відбутися на ЗАЕС.

Реклама: