Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою

Четвер, 16 листопада 2023, 17:58 -
 
фото: суспільне

Апеляційний суд Києва частково змінив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському - він залишиться під вартою до 2 грудня 2023 року. При цьому суд зменшив розмір застави з 3 млрд 891 млн грн до 3 млрд 712 тис грн.

Прокурор просив залишити запобіжний захід без змін.

"Може вживати заходів для знищення доказів, погіршення стану здоров‘я, неодноразово розглядалось це питання, слідчі суді підходили до цього питання, у зв‘язку з чим продовжували клопотання. Прошу залишити всі ухвали", - сказав прокурор.

"Коломойський виступив у суді і назвав підозру вигаданою, просив, щоб запобіжний захід скасували. Він також заявив, що у справі є зацікавлені люди, і якби не вони, справу б не відкрили. З журналістами Коломойський спілкуватись відмовився", - пише Суспільне.

Реклама:

При цьому адвокати Коломойського просили змінити запобіжний захід на домашній арешт.

"Ризиків, про які говорять, немає, Ігор Валерійович за кордон не поїде, він в Україні з 2020 року. Ми приходимо до нього в СІЗО і бачимо, як змінюється його стан здоров‘я. Ми просимо скасувати підозру прокурора", - заявив адвокат.

Нагадаємо:

Реклама:

Шевченківський районний суд міста Києва відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу Ігорю Коломойському на домашній арешт.

Раніше Шевченківський районний суд міста Києва продовжив термін перебування під вартою олігарха Ігоря Коломойського ще на місяць до 2 грудня включно. Розмір застави тоді був 3,9 млрд грн.

2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно Коломойського.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

24 жовтня Шевченківський суд Києва відхилив клопотання захисту Ігоря Коломойського про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, залишив альтернативу - внесення застави у 3,9 млрд гривень, та відправив на медобстеження.

Коломойському загрожує до 12 років ув'язнення.

Економічна правда

Реклама: