АРМА та "Укрнафта" уклали договір щодо управління активами "Укрнафтобуріння"

Середа, 14 червня 2023, 13:32 -

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів, одержаних корупційним шляхом, та ПАТ "Укрнафта" підписали договори управління активами чотирьох компаній, зокрема "Укрнафтобуріння".

Про це повідомляє пресслужба "Укрнафти".

Договори стосуються управління корпоративними правами в статутному капіталі підприємств ТОВ "Іст Юроуп Петролеум", ТОВ "Сахалінське", ТОВ "Сіріус-1" та ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння". Компанії здійснюють видобувну діяльність на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі, на їхні активи було накладено арешт у кримінальному провадженні.

"ПАТ "Укрнафта"  приступить до управління активами після отримання від Антимонопольного комітету України дозволу на концентрацію", – зазначили в компанії.

Реклама:

З питанням отримання дозволу компанія та АРМА звернулись до АМКУ 1 червня.

Читайте також: Лідер деолігархізації: чому в Коломойського і партнерів забирають "Укрнафтобуріння" та хто претендує на актив

Нагадуємо:

Реклама:

Кабінет міністрів схвалив передачу в управління "Укрнафти" одну з найбільших газовидобувних компаній "Укрнафтобуріння", яку держава раніше забрала у Ігоря Коломойського та партнерів.

Суд зняв арешт з акцій однієї з найбільших газовидобувних компаній "Укрнафтобуріння", яку держава раніше забрала у Ігоря Коломойського та партнерів.

Згодом Печерський районний суд Києва за повторним клопотанням Офісу Генпрокурора та ДБР знову арештував та передав до АРМА корпоративні права "Укрнафтобуріння", яке за даними слідства, протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Компанія "Укрнафтобуріння" пов’язана з бізнесменами Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом та Віталієм Хомутинніком. Компанія є однією з найбільших газовидобувних компаній України: у 2021 році видобуток газу сягнув 725,4 млн кудометрів.

На початку квітня за рішенням суду акції "Укрнафтобуріння" були передані в управління АРМА.

Раніше ЕП повідомляла, що "Укрнафта" просить передати їй в управління корпоративні права "ВК "Укрнафтобуріння".

Економічна правда

Реклама: