Суд знову арештував активи "Укрнафтобуріння" Коломойського та партнерів

Четвер, 4 травня 2023, 16:32 -

Печерський районний суд Києва за повторним клопотанням Офісу Генпрокурора та ДБР знову арештував та передав до АРМА корпоративні права "Укрнафтобуріння", яке за даними слідства, протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Про це повідомляють пресслужби ДБР та Офісу генпрокурора.

Зазначається, що "Укрнафтобуріння", яке разом з ТОВ "Сахалінське", ТОВ "Сіріус-1" та ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Корпоративні права передані в АРМА.

Реклама:

"За даними слідства, ПрАТ "НАК "Надра України" займалося інвестиційними проектами у геологорозвідувальній галузі на території України.

Через укладення низки угод з його власності на користь суб’єктів господарювання незаконно вибуло майно вартістю десятки мільйонів гривень", - заявили в ОГП.

Всі ці товариства афілійовані з російським олігархом та народним депутатом України VIII скликання (за даними джерел ЕП у правоохоронних органах, йдеться про Ігоря Котвіцького).

Реклама:

За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

Арешт на корпоративні права всіх вказаних підприємств було накладено у квітні 2023 року, але рішенням суду від 3 травня 2023 року арешт копоративних прав ПрАТ "Укрнафтобуріння" скасовано.

"Мотиви судового рішення стороні обвинувачення не відомі, оскільки в ньому викладена лише резолютивна частина", - кажуть в прокуратурі.

Читайте також: Лідер деолігархізації: чому в Коломойського і партнерів забирають "Укрнафтобуріння" та хто претендує на актив

Нагадуємо

Суд зняв арешт з акцій однієї з найбільших газовидобувних компаній "Укрнафтобуріння", яку держава раніше забрала у Ігоря Коломойського та партнерів.

Компанія "Укрнафтобуріння" пов’язана з бізнесменами Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом та Віталієм Хомутинніком. Компанія є однією з найбільших газовидобувних компаній України: у 2021 році видобуток газу сягнув 725,4 млн кудометрів.

На початку квітня за рішенням суду акції "Укрнафтобуріння" були передані в управління АРМА.

У середу ЕП повідомляла, що "Укрнафта" просить передати їй в управління корпоративні права "ВК "Укрнафтобуріння".

Економічна правда

Реклама: