"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна запустить діджитал-систему відбору кандидатів на директорів держкомпаній

Четвер, 1 червня 2023, 13:52 -

Фонд держмайна планує найближчим часом запровадити діджитал-систему прийому заявок кандидатів та відбору на посади директорів державних підприємств.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Зазначається, що система буде складатися з декількох етапів.

Спочатку Фонд держмайна запустить веб-сайт, на якому буде розміщувати інформацію про вакансії на посади директорів державних підприємств. Потенційні кандидати зможуть ознайомитися з описом вакансій, вимогами та критеріями для відбору. Кандидати також зможуть подавати свої анкети через цей веб-сайт.

Реклама:

"Після того, як кандидати подадуть свої анкети через веб-сайт, діджитал-система буде проводити їх перевірку на відповідність встановленим критеріям. Ця перевірка може включати оцінку досвіду роботи, освіти, навичок, професійних досягнень та інших факторів, які вважаються важливими для конкретної посади директора державного підприємства.

На наступному етапі комісія з представників ФДМУ буде проводити процес відбору директора. Цей процес може включати інтерв'ю, співбесіди або інші методи оцінки кандидатів. Комісія буде аналізувати анкети кандидатів, їхні навички та досвід, а також проводити оцінку їхньої придатності для конкретної посади. Також на цьому етапі проводитиметься перевірка на корупційні ризики та безпеку", - пояснили у Фонді.

Після завершення процесу відбору комісія буде приймати рішення щодо обрання директора держкомпанії.

Реклама:

"‎Діджитал-система відбору кандидатів сприятиме прозорості, конкуренції та відкритості у процесі пошуку директорів. Вона надасть можливість кандидатам подати свої анкети та проходити перевірку, а комісії - обрати найкваліфікованіших кандидатів на посаду директора державних підприємств", - заявив перший заступник голови ФДМУ Денис Шугалій.

Діджитал-система відбору кандидатів також сприятиме формуванню кадрового резерву ФДМУ. Він формуватиметься з кандидатів, які будуть подавати свої резюме через веб-сайт з вакансіями фонду, додали у ФДМУ.

Нагадаємо:

Фонд держмайна (ФДМУ) з вересня 2022 року змінив 89 керівників та 53 членів наглядових рад підприємств, які знаходяться в управлінні ФДМУ. Стосовно 26 підприємств фонд очікує погодження.

Фонд держмайна починає звільняти недоброчесних керівників підприємств за результатами аналізу фінансово-економічного стану компаній.

Фонд державного майна звільнив т.в.о. голови правління "Об'єднаної Гірничо-Хімічної Компанії" Владислава Іткіна. ОГХК знаходиться в управлінні ФДМУ.

У березні повідомлялось, що Фонд держмайна змінить керівників на 65 державних підприємствах за результатами фінансово-економічного аналізу підприємств.

Економічна правда

Реклама: