Вкладники "Айбокс банку" уже отримали від Фонду гарантування 60% виплат

Четвер, 30 березня 2023, 18:19 -

За перший тиждень, відколи тривають виплати гарантованого відшкодування, вкладники "Айбокс банку" отримали від Фонду гарантування вкладів 184 млн грн, що складає 62,3% загальної суми, призначеної до виплат.

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

У Фонді додали, що майже 40% коштів вкладники отримали дистанційно, не відвідуючи відділення банку-агента.

"Виплати тривають, за отриманням коштів вкладники можуть звертатися до будь-якого із банків-агентів Фонду", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Зараз формується реєстр кредиторів та паралельно здійснюється інвентаризація активів банку. Уже у квітні Фонд розпочне задоволення вимог кредиторів "Айбокс банку". Можу сказати впевнено, що Фонд розрахується із усіма вкладниками та кредиторами "Айбокс банку", - заявила заступниця директора-розпорядника Фонду Ольга Білай.

У ході інвентаризації активів та формування ліквідмаси стало відомо, що на дату початку процедури ліквідації банку Фондом залишок коштів на коррахунку в НБУ становив 982,7 млн грн, зазначили у ФГВФО.

Там підкреслили, що показовою є структура активів банку: кредитний портфель становить менше десятої частини усіх активів - це свідчить, що кредитування не було основною діяльністю банку, що є нетипово для стандартної моделі комерційних банків. Процес інвентаризації активів банку триває.

Реклама:

Нагадаємо:

Фонд гарантування вкладів фізосіб розпочав виплату гарантованих сум вкладникам "Айбокс банку" за всіма вкладами, незалежно від строку їх дії.

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки у середу, 8 березня, провели обшуки в офісах та відділеннях "Айбокс банку", днем раніше НБУ позбавив його ліцензії.

Бюро економічної безпеки підозрює службових осіб банку у сприянні в ухиленні від сплати податків ігрового бізнесу на суму 400 мільйонів гривень.

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "АЙБОКС БАНК" через систематичне порушення вимог закону щодо фінансового моніторингу.

Читайте також: Кінець гральним схемам. За що НБУ прикрив IBOX банк?

Економічна правда

Реклама: