Новини 29 березня: новий логотип Pepsi, Ілон Маск проти штучного інтелекту

Середа, 29 березня 2023, 21:00

Про Pepsi. Американська компанія PepsiCo оголосила про зміну логотипу свого основного напою Pepsi - це є першим оновленням логотипу Pepsi у вигляді глобуса за останні 14 років: компанія повернулась до класичного червоно-біло-синього глобуса з хвилястими лініями.

Про технології. Ілон Маск та група експертів зі штучного інтелекту та керівників галузі закликають до шестимісячної паузи в розробці систем, потужніших за нещодавно запущений GPT-4 від OpenAI, посилаючись на потенційні ризики для суспільства і людства.

Про Китай. На новинах про реорганізацію китайської групи Alibaba акції компанії зросли на 16% у Гонконзі, і разом із показниками у Нью-Йорку бізнес додав 32 млрд дол ринкової вартості на день

Про банки. Інвестори вимагають від банківської групи Raiffeisen Bank International під час загальних зборів зробити чіткі заяви щодо подальшої долі бізнесу в Росії

Реклама:

Про ЗАЕС. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув на Запорізьку АЕС - це його другий візит на станцію, відтоді як її окупували росіяни.

Ексклюзиви ЕП

Ультракороткі депозити: чому банки запровадили такий інструмент, а НБУ його прикриває

У банківській системі накопичилися мільярди гривень, на яких ніхто не заробляє. Однак банки знайшли спосіб, як отримати дохід і для себе, і для клієнтів.

Реклама:

Що лишилось від української металургії

За 10 років Україна втратила близько 80% обсягу виробництва сталі. Що наразі відбувається в одній з ключових галузей економіки та як допомагають її підтримувати міжнародні партнери. 

Реклама: