Напередодні краху Signature Bank у США розслідували можливе відмивання коштів через нього – ЗМІ

Середа, 15 березня 2023, 10:46 -

Перед своїм крахом Signature Bank перебував під слідством США стосовно роботи з крипто-клієнтами та можливого відмивання грошей клієнтами.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнаних співрозмовників.

Слідчі Міністерства юстиції у Вашингтоні та Манхеттені вивчали, чи вживав банк достатніх заходів для виявлення потенційного відмивання коштів. Серед таких заходів – ретельна перевірка осіб, які відкривають рахунки, та моніторинг транзакцій на предмет наявності ознак злочину.

На момент закриття банку, ані сам банк, ані його співробітники не були звинувачені у правопорушеннях, відтак розслідування може завершитися без подальших дій. Невідомо, коли було розпочато розслідування і чи вплинуло воно на рішення регуляторів США закрити банк у неділю. 

Реклама:

Офіційно у Федеральній резервній системі США заявили, що втратили віру в менеджмент після того, як банк не зміг розкрити "надійні та послідовні дані" щодо своєї роботи. Наразі у США шукають покупця для Signature Bank.

Крах Signature послідував за банкрутством Silvergate Capital Corp, який також обслуговував криптоіндустрію, і банку SVB Financial Group.

Міністерство юстиції наразі розслідує діяльність Silvergate у зв'язку з операціями з FTX Сема Бенкмана-Фріда та Alameda Research.

Реклама:

Читайте також: Світ панікує через крах Silicon Valley Bank і боїться нової фінансової кризи. Все настільки серйозно?

Нагадуємо:

У понеділок США гарантували збереження депозитів банку SVB, проте ці дії не змогли заспокоїти інвесторів щодо становища інших банків по всьому світу: акції провідних банків впали.

Банк Кремнієвої долини (Silicon Valley Bank) став найбільшим банкрутом у США за останні десять років, після того, як його давня клієнтська база технологічних стартапів занепокоїлась і почала забирати депозити.

Американські регулятор закривають Signature Bank, великого кредитора в криптоіндустрії, в спробі стримати поширення банківської кризи.

Реклама: