Новини 27 січня: Найєм очолив Агентство відновлення, найзаможніша людина Азії втратила 45 мільярдів за два дні

П'ятниця, 27 січня 2023, 21:00

Про призначення. Кабінет міністрів призначив заступника міністра інфраструктури Мустафу Найєма головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів.

Про бізнес. Статки індійського мільярдера, найбагатшого бізнесмена Азії Гаутама Адані за два дні скоротились майже на $45 млрд через падіння акцій його компанії Adani Group. 

Про світло. У п’ятницю, 27 січня, дефіцит потужності в енергосистемі є значним, у десятьох областях ввели аварійні відключення

Про санкції. Рада ЄС у п’ятницю ухвалила рішення продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки Росії.

Реклама:

Про перевезення. З 1 лютого в Україні розпочнеться пів річне тестування електронних товарно-транспортних накладних, система повноцінно запрацює з 1 серпня.

Ексклюзиви ЕП

Батько чипів: як засновник TSMC вивів Тайвань на технологічну мапу світу

Морріс Чжан мігрував з Китаю і зробив кар'єру в США, але отримав світове визнання на Тайвані, заснувавши там корпорацію TSMC.

Реклама:

Війна за заспокійливе: чому "Фармак" та "Дарниця" уже 20 років судяться за корвалол

З чого почалася багаторічна суперечка, чи поставив крапку в конфлікті Верховний Суд та які наслідки матиме його рішення на інші подібні справи.

Реклама: