"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд розпочав справу про банкрутство "Азовсталі"

Четвер, 22 грудня 2022, 10:57 -

Господарський суд Запорізької області відкрив провадження у справі про банкрутство ПрАТ "Металургійний комбінат Азовсталь", який входить до групи "Метінвест".

Про це повідомляється в реєстрі YouControl.

Так, 21 грудня було оприлюднене повідомлення про відкриття судом провадження у справі про банкрутство "Азовсталі".

Зазначається, що строк подання заяв кредиторів з вимогами до боржника - протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення повідомлення про відкриття провадження.

Реклама:

Нагадаємо:

Господарський суд Запорізької області відкрив справу про банкрутство ПрАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча", який входить до групи "Метінвест".

16 підприємств групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського подали позови до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії за шкоду, заподіяну Росією майну і власності групи в Маріуполі і на інших територіях України з 24 лютого.

Реклама:

Зокрема, позови щодо маріупольських металургійних підприємств подали комбінати "Азовсталь" та ММК імені Ілліча.

Мільярдер Рінат Ахметов у квітні заявив, що Маріуполь завжди був і буде українським містом, і що він пишається тим, що завод "Азовсталь" "став оплотом опору".

У березні в "Метінвесті" заявляли, що "Азовсталь" зруйновано окупантами, але відбудувати завод можливо.

Маріуполь був заблокований російськими військами 1 березня. З кінця квітня захисники Маріуполя були заблоковані на заводі "Азовсталь": це представники полку Нацгвардії "Азов", морські піхотинці, прикордонники, поліцейські. Вони просили світ про порятунок: морпіхи – про "екстракцію", "Азов" – хоча б про евакуацію поранених бійців.

17 травня у Генштабі ЗСУ заявили, що гарнізон "Маріуполь" виконав бойове завдання і тепер командири мають наказ зберегти життя особового складу. 16 травня почалася евакуація важкопоранених бійців на окуповану територію. Всіх інших планували вивести за кілька етапів. Формально вони потрапили у полон. Українська влада заявляла, що планує їх обмін. 

20 травня Міноборони РФ заявило, що всіх бійців з "Азовсталі" виведено, і що з 16 травня з бункерів вийшло 2 439 осіб, яких росіяни вважають військовополоненими.

6 червня президент Володимир Зеленський підтвердив, що в руках російських окупантів перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з "Азовсталі". Він заявив, що їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.

29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих. 

Генштаб України спростував звинувачення РФ, що удару завдали ЗСУ. За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених.

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Підрозділи "Азову" оголосили полювання на причетних до вбивства військовополонених в Оленівці.

21 вересня в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників.

Серед звільнених також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з "Азовсталі". Крім того, серед звільнених "азовці" Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити.

5-ро командирів "Азова" перебувають в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Ердогана. За словами президента Володимира Зеленського, вони лишатимуться в Туреччині до кінця війни РФ проти України.

Росії повернули кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

Економічна правда

Реклама: