"Метінвест" подав позови проти Росії до Європейського суду з прав людини: що вимагає

Вівторок, 25 жовтня 2022, 16:20 -
 
metinvest

16 підприємств групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського подали позови до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії за шкоду, заподіяну Росією майну і власності групи в Маріуполі і на інших територіях України з 24 лютого.

Про це йдеться у заяві "Метінвеста".

Зокрема, позови щодо маріупольських металургійних підприємств подали комбінати "Азовсталь" та ММК імені Ілліча.

"Поза тим, понад 10 підприємств Групи подадуть аналогічні позови до кінця цього року.

Реклама:

Група Метінвест стверджує, що Росія порушує її права відповідно до статті 1 Протоколу 1 до Європейської конвенції з прав людини, завдаючи значних збитків та руйнування її активам, позбавляючи Групу контролю над її активами, у багатьох випадках фактично позбавляючи Групу права власності на активи, а також позбавляючи Групу можливості використовувати свої активи в комерційних цілях та отримувати дохід.

Тому кожне підприємство Групи, яке зазнало збитків унаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну з лютого 2022 року, подає позов проти Росії, щоб притягнути її до відповідальності за руйнування, які вона завдала активам Групи, і вимагає справедливої компенсації за шкоду, заподіяну російською агресією", - йдеться у повідомленні.

23 червня аналогічний позов подав співвласник "Метінвесту" Рінат Ахметов.

Реклама:

"Група "Метінвест" підтримує його позов, розглядає заяви своїх підприємств як взаємодоповнювальні та діє у повній координації зі своїм акціонером під час розгляду справ", - йдеться у заяві.

Читайте також: Удар по імперії Ахметова: що втратив найбагатший українець з початку великої війни

Економічна правда

Реклама: