"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через обстріл ЗАЕС відключився один з енергоблоків

Четвер, 1 вересня 2022, 09:59 -

Внаслідок обстрілу російською армією Запорізької атомної електростанції відключився працюючий 5-й енергоблок, також пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС-330 кВ.

Про це повідомила пресслужба Енергоатома.

"Сьогодні, 1 вересня 2022 року, о 4:57 внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок", – повідомили у компанії.

Крім того, пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС-330 кВ. У перехідному режимі сталося знеструмлення непрацюючого енергоблока №2 із запуском дизель-генераторів. 

Реклама:

Енергоблок №6 продовжує працювати в енергосистемі України й одночасно заживлює власні потреби ЗАЕС.

Нагадуємо:

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії у четвер вирушила з Запоріжжя до АЕС в тимчасово окупованому Росією Енергодарі попри повідомлення про інтенсивний обстріл міста.

Реклама:

Голова Міжнародного агентства з атомної енергетики Рафаель Ґроссі заявив, що перевірка Запорізької АЕС триватиме "декілька днів", але допускає постійну присутність МАГАТЕ на електростанції.

Речник Білого дому з нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що США вважають контрольовану зупинку Запорізької атомної електростанції запорукою її безпеки.

З початку серпня почалися обстріли Запорізької атомної електростанції, яку росіяни захопили 4 березня і звідки ведуть вогонь по Нікополю, що розташований на іншому березі Каховського водосховища. Обстріли загрожують ядерною катастрофою. 

25 серпня вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі, але згодом два енергоблоки відновили роботу.

Реклама: