Новини 30 серпня: Місія МАГАТЕ в дорозі до ЗАЕС, Рада підтримала повернення акцизів на пальне

Вівторок, 30 серпня 2022, 21:14 -

Про ЗАЕС. Президент Володимир Зеленський у вівторок зустрівся із членами місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка прямує на Запорізьку електростанцію – зокрема генеральним директором організації Рафаелем Ґроссі.

Про пальне. Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №7668-д про повернення акцизного податку на пальне.

Про тарифи на е/е. В Україні планують з 1 вересня підвищити прайс-кепи на ринку на добу наперед, що може призвести до суттєвого зростання цін на електроенергію для бізнесу.

Про фінанси. Міністерство фінансів на аукціоні 30 серпня розмістило військові облігації на суму майже 3,93 мільярда гривень в еквіваленті, ставки порівняно з попереднім аукціоном не змінились.

Реклама:

Про Приватбанк. Через неявку сторони позивача Господарський суд Києва переніс розгляд позову Ігоря Коломойського та повʼязаної з ним кіпрскої компанії Triantal Investments про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій ПриватБанку від 2016 року.

Ексклюзиви ЕП

Енергетика Банкової. Для чого Офісу президента єдиний трейдер електроенергії

Продавати електроенергію країнам ЄС буде створена за ініціативи Офісу президента компанія. Навіщо державі ще один монополіст, якщо генеруючі компанії можуть самі реалізовувати електроенергію в сусідні держави?

Реклама:

Програма МВФ воєнного часу: про що влада домовляється з фондом

За день до початку великої війни Україна мала домовитися з фондом про черговий кредит, але напад Росії все змінив. Чи допоможе тепер фонд Україні?



Реклама: