Повернення акцизу на пальне не вплине на ціни на АЗС – Мінекономіки

Середа, 17 серпня 2022, 18:27 -
 
pixabay

Повернення акцизу на пальне не вплине на ціни на для населення, але має важливе значення для наповнення держбюджету та відновлення пошкодженої російськими військами інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Акциз – це головний механізм наповнення дорожнього фонду. Ворог руйнує нашу інфраструктуру – дороги, мости, які дуже потрібні для економіки. Отже, потрібне джерело для їх ремонту. І це джерело – дорожній фонд", – заявив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

В Мінекономіки сподіваються, що введення акцизу негативно не відобразиться на громадянах. 

Реклама:

"Люди фактично цього не повинні відчути", – наголосив Денис Кудін.

За його словами, наразі спостерігається тенденція до зниження вартості нафтопродуктів на світових ринках, тому Кабмін розглядає пропозицію щодо повернення частини акцизу. 

Читайте також: Три по 100: хто найбільше постраждає від повернення акцизів на пальне

Реклама:

Нагадуємо:

Завдяки частковому поверненню акцизного податку на пальне бюджет отримає додаткові 2-3 млрд грн щомісяця.

Уряд вніс до Ради законопроєкт про скасування пільгового оподаткування акцизами на пальне. Після часткового повернення акцизів на дизпаливо та бензини ціни на них не зміняться, або ж коливання буде "в межах похибки", вважає Кубраков.

Раніше, у квітні, Верховна Рада вже думала над поверненням акцизного податку на пальне та 20% податку на додану вартість, проте згодом відмовилася від ініціативи.

У березні парламент ухвалив закон про додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни, який, зокрема, передбачає нульову ставку акцизу на бензин, дизельне пальне та скраплений газ, а також зниження ПДВ з 20% до 7%.

Реклама: