"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газпром призупиняє подачу газу "Турецьким потоком"

Субота, 18 червня 2022, 13:05 -

Транспортування газу по обох нитках газопроводу "Турецький потік" буде тимчасово призупинено у період з 21 по 28 червня 2022 року у зв'язку з проведенням планових профілактичних робіт.

Про це повідомила прес-служба компанії

Там також зазначили, що припинення транспортування газу погоджено усіма зацікавленими сторонами завчасно.

Нагадуємо:

Реклама:

Скорочення поставок природного газу з Росії змушує європейські комунальні підприємства використовувати запаси, які зазвичай використовуються в пік зимового сезону.

"Газпром" у пʼятницю поставить лише 50% законтрактованого газу одній з найбільших італійських енергетичних компаній Eni.

Котирування газових фʼючерсів у четвер у хабі TTF у Нідерландах підскочили до понад 1500 доларів за тисячу кубометрів через скорочення Газпромом прокачки через "Північний потік".

Реклама:

Коливання на ринку спричинені заявою "Газпрома" у середу про зупинку експлуатації ще одного газотурбінного двигуна на компресорній станції "Портова" газогону "Північний потік", що призвело до скорочення прокачки газу в Німеччину на 60%.

Крім того, на наступний день в РФ заявили, що проблеми з ремонтом турбін для газопроводу "Північний потік" у Канаді можуть призвести до повної зупинки проєкту та "катастрофи для Німеччини". 

Реклама: