"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абрамович погодив умови продажу Челсі

Субота, 7 травня 2022, 13:19 -

Футбольний клуб Челсі підтвердив, що російський олігарх Роман Абрамович погодив умови продажу новій групі власників на чолі з Тоддом Болі, Clearlake Capital, Марком Волтером та Хансйоргом Віссом.

Про це йдеться у заяві клубу

Так, із загальної суми інвестицій 2,5 мільярда фунтів стерлінгів буде направлено на купівлю акцій клубу, ці доходи будуть переведені на заморожений банківський рахунок у Великій Британії з наміром пожертвувати 100% на благодійні цілі.

А для переказу коштів із замороженого банківського рахунку у Великій Британії буде потрібно схвалення уряду країни.

Реклама:

Нові власники вкладуть 1,75 млрд фунтів стерлінгів у додаткові інвестиції на благо клубу. Сюди входять інвестиції у стадіон, Академію, жіночу збірну та подальше фінансування фонду Челсі.

Очікується, що продаж буде завершено наприкінці травня за умови отримання всіх необхідних дозволів регулюючих органів.

У консорціум, який купує клуб входять інвесткомпанія Clearlake Capital, швейцарський бізнесмен Хансйорг Віс та американські бізнесмени Марк Уолтер і Тодд Боелі - співвласники бейсбольного клубу "Лос-Анджелес Доджерс".

Нагадаємо:

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що він виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу.

Уряд Великої Британії вніс зміни в операційну ліцензію ФК "Челсі". Материнська компанія може вкласти в клуб до 30 млн фунтів до його продажу, щоб підтримати його роботу на тлі проблем з готівкою та ліквідністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: