ФДМ визначив дату аукціону з приватизації "ОГХК"

Неділя, 31 жовтня 2021, 11:47
 
ОГХК

Фонд державного майна призначив нову дату аукціону з приватизації АТ "ОГХК" на 20 грудня 2021 року.

Про це повідомляється у прес-релізі відомства.

"29 жовтня на засіданні аукціонної комісії в Фонді державного майна України було призначено нову дату проведення аукціону з приватизації АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", - йдеться у повідомленні.

Зазначене рішення ухвалене у зв’язку з тим, що до Фонду держмайна надійшло дві заявки на участь в аукціоні з приватизації АТ "ОГХК", одна з яких не відповідає вимогам чинного законодавства. Оскільки аукціон не може бути проведений з одним учасником, Фонд державного майна визначив нову дату проведення аукціону.

Реклама:

Читайте також: Приватизація року: як Україна буде продавати титанового гіганта ОГХК і за скільки

Нагадуємо:

Радник з приватизації АТ "ОГХК" - "BDO Корпоративні Фінанси" - заявив, що більшість потенційних інвесторів відмовились від участі в аукціоні, зокрема, через інвестиційні ризики в Україні.

Радник з приватизації ОГХК звернувся до уряду по додаткові гарантії для захисту інвесторів.

Згідно фінзвітості компанії за половину 2021 року, компанія отримала 283,9 млн грн чистого прибутку. Валовий прибуток становив 697,6 млн грн. Операційний прибуток становив 344 млн грн.

Аукціонна комісія Фонду державного майна на засіданні 30 серпня визначила 29 жовтня як нову дату приватизаційного аукціону АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Фонд держмайна скасував приватизаційний аукціон АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", оскільки після перевірки отриманих заявок до торгів може бути допущено лише одного учасника. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: