"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова Енергетичного співтовариства не бачить потреби в Магістральних газопроводах України

Неділя, 7 листопада 2021, 16:37

За словами Янеза Копача, директора Секретаріату Європейського енергетичного співтовариства, АТ "Магістральні газопроводи України" виконало свою функцію власника ТОВ "Оператора газотранспортної системи України" і тепер може бути ліквідовано. 

Про це він зазначив на заході Українського газового інвестиційного конгресу, йдеться у публікації SOE Weekly.

Наразі Міненерго здійснює управління  "МГУ", яке виступає єдиним учасником "ОГТСУ". 

"Звертаємо увагу, що оскільки держава володіє "ОГТСУ" не напряму, а через "МГУ", то до "ОГТСУ" в повній мірі не застосовується законодавчі вимоги у сфері корпоративного управління, які притаманні іншим підприємствам державного сектору. 

Реклама:

Окрім того, організаційно-правовою формою "ОГТСУ" є "товариство з обмеженою відповідальністю", а не "акціонерне товариство". Отже, до "ОГТСУ" не застосовуються також і положення Закону України "Про акціонерні товариства", - йдеться у матеріалі аналітиків. 

Таким чином, на їх думку, з метою забезпечення відповідності найкращим практикам корпоративного управління, "ОГТСУ" має бути перетворено на акціонерне товариство та перейти в пряме володіння державою. 

Нагадуємо:

Міненерго призначило до наглядової ради АТ "Магістральні газопроводи України" 5 нових членів.

1 червня 2021 року сплив термін дії повноважень трьох незалежних членів наглядової ради компанії, а саме: Фабріса Нуайлана, Яна Чадама та Каріни Лучінкіної.

Згодом Кабінет міністрів погодив кандидатури переможців відбору на посади членів наглядової ради акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!