Мінагро співпрацюватиме з аравійською компанією у сфері зрошування

Субота, 27 листопада 2021, 18:00
 
UNSPLASH

Міністерство аграрної політики підписало меморандум про співпрацю з одним із найбільших світових гравців у сфері іригаційного обладнання — компанією з Саудівській Аравії Alkhorayef Group.

Про це йдеться у прес-релізі відомства.

"Alkhorayef Group — засвідчив нам свою повагу та висловив готовність співпрацювати з Україною. Мав особисту зустріч із керівництвом компанії на їхній батьківщині – Саудівській Аравії. У місті Ер-Ріяд мені провели детальну презентацію на виробничих потужностях компанії", – зазначив міністр Роман Лещенко.

Йдеться про реалізацію інвестиційного проекту виробництва іригаційного обладнання на території України. 

Реклама:

Міністр переконаний, що домовленості вийдуть на активну фазу реалізації проекту найближчим часом.

Нагадуємо:

Alkhorayef Industries є третім найбільшим виробником іригаційних машин у світі та №1 на Аравійському півострові. Її діяльність поширена в 40 країнах світу. Вони виробляють провідне промислове, сільськогосподарське та іригаційне обладнання.

3 ізраїльські компанії - NaanDanJain Irrigation Ltd, Netafim та Rivulis - зацікавлені у співробітництві з Україною у сфері реалізації спільних проєктів у сфері іригації та водопостачання.

Повідомлялось, що Ізраїль вивчає можливість участі у проєкті українського уряду щодо зрошення земель загальною площею більше 2 млн гектарів у південних регіонах України (Одеській, Херсонській, Миколаївській областях).

Верховна Рада на засіданні 8 вересня ухвалила за основу законопроєкт №5202-д про створення об'єднання водокористувачів (ОВК).

Аграрний комітет Верїовної Ради рекомендував прийяти у 2 читанні і в цілому у редакції комітету законопроєкт по меліорації земель та створення об'єднання водокористувачів. (№5202-д).

Більше про ринок землі, ціни, угоди і лайфхаки читайте в рубриці ЕП "Земельний гід".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: