Земельний гід

Про ринок землі: все, що треба знати

Ізраїль вивчає можливість участі у проєкті по зрошенню земель на півдні України

Середа, 25 серпня 2021, 15:50
 
Unsplash

Ізраїль вивчає можливість участі у проєку українського уряду щодо  зрошення земель загальною площею більше 2 млн гектарів у південних регіонах України (Одеській, Херсонській, Миколаївській областях).

Про це повідомляє Посольство України в Ізраїлі за підсумками зустрічі посла Євгена Корнійчука з міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Ізраїлю, міністром розвитку периферії, Негеву та Галілеї Одедом Форером.

"Ізраїльську сторону поінформовано про наміри українського уряду розпочати національний проект зрошення земель загальною площею більше 2 млн гектарів у південних регіонах України (Одеській, Херсонській, Миколаївській областях) та запрошено до участі у цьому проекті", - йдеться у повідомленні.

"Міністр зазначив, що такий проект представляє значний інтерес для ізраїльського бізнесу і запропонував розглянути можливість участі у ньому Ізраїлю у рамках діючої двосторонньої угоди про співробітництво в галузі сільського господарства", - додали в посольстві.

Реклама:

Сторони також обговорили перспективи залучення ізраїльських інвестицій в молочне виробництво та тваринництво, зокрема можливість співпраці у будівництві та модернізації великих молочних ферм в Україні.

Нагадуємо:

Внаслідок деградації земель, зокрема через водну ерозію, понад 6 мільйонів гектар потребують консервації.

В Україні офіційно створено Державне агентство з меліорації та рибного господарства, пілотний проєкт зі зрошення запустять в Одеській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

Більше про ринок землі, ціни, угоди і лайфхаки читайте в рубриці ЕП "Земельний гід".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: