"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До запуску БЕБ 6 днів: у штаті лише 21 людина, конкурси тривають

П'ятниця, 19 листопада 2021, 19:32
 
фото нбу

На 19 листопада, за 6 днів до офіційного запуску Бюро економічної безпеки, там працевлаштовано 21 людину включно з директором Бюро.

Про це Економічній правді повідомили у Бюро економбезпеки.

"Це найнижчі категорії посад, для яких не потрібно було проведення конкурсу, та без яких робота по запуску Бюро була б не можливою", — повідомили там.

Зокрема, наразі у БЕБ працюють провідні інспектори відділів забезпечення діяльності директора, юридичного забезпечення роботи з персоналом, господарського забезпечення тощо. Основним напрямком роботи перших працівників Бюро є забезпечення проведення конкурсів на інші посади.

Реклама:

Крім того, 4 листопада розпочався конкурс на зайняття вакантних посад категорії "В", а 11 листопада — конкурси на посади аналітиків, детективів, інспекторів та оперуповноважених. 

Для запуску БЕБ необхідно центральний апарат повинен бути укомплектований на 30%, тобто мати 210 осіб. 17 листопада відомство повідомило, що завершило перший конкурс на 76 працівників.

Оскільки БЕБ досі не має власного приміщення, то тестування кандидатів проходить у Центрі оцінювання кандидатів НАДС, а співбесіда — в приміщенні Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНІДСЕ).

"Обидва конкурси знаходяться на завершальному етапі. По закінченню роботи конкурсних комісій буде зрозуміла ситуація з чисельним складом, тому найближчі дні будуть вирішальними в процесі запуску Бюро", — уточнили у БЕБ.

Там додали, що наступним етапом набору персоналу стануть конкурси на обрання керівників територіальних управлінь БЕБ.

Читайте більше у статті ЕП: Економіка в (не) безпеці: чи закінчиться кошмар для бізнесу із запуском БЕБ?

Нагадуємо:

Бюро економічної безпеки мало запуститися в Україні ще 25 вересня, однак дату запуску перенесли на 2 місяці — на 25 листопада.

Верховна Рада внесла зміни до законодавства та визначила підслідність економічних злочинів Бюро економічної безпеки, що необхідно для його повноцінного запуску.

Бюро економічної безпеки шукає перших 76 працівників до запуску з 25 листопада, проте наразі у відомства немає будівлі.

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням офіційно призначив ексголову Державної фіскальної служби Вадима Мельника головою Бюро економічної безпеки.

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про Бюро економічної безпеки України" № 1150-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 28 січня 2021 року.

Ярослав Вінокуров, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: