"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 17 листопада: звідки візьмуть гроші на "тисячу Зеленського", БЕБ запрацює повноцінно

Середа, 17 листопада 2021, 21:00

Про "тисячу Зеленського". Ініціативу президента щодо виплати тисячі гривень повністю вакцинованих громадянам профінансують завдяки податкам та рентній платі, ці кошти не оподатковуватимуться.

Про БЕБ. Верховна Рада внесла зміни до законодавства та визначила підслідність економічних злочинів Бюро економічної безпеки.

Про тарифи на проїзд у Києві. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде.

Про "Більшовик". Антимонопольний комітет залишив без розгляду заяву на купівлю "Більшовика" пов'язаної із групою UFuture Василя Хмельницького ТОВ "Дженерал Комерс".

Реклама:

Про "зелені" борги. У ДП "Гарантований покупець" заявили, що Ощадбанк повернув на його рахунки 3,04 млрд грн, які були призначені для виплати виробникам "зеленої" енергетики. У ДТЕК Ріната Ахметова вимагають виплатити заборгованість та готуються до відшкодування збитків у судах.

Про Пенсійний фонд. Верховна Рада прийняла закон, який поширює дію закону "Про запобігання корупції", зокрема, на членів правління Фонду соцстрахування, Пенсійного фонду та наглядової ради Пенсійного фонду (законопроєкт 5881-1).

Ексклюзиви ЕП:

Чи вистачить грошей в держави на видатки до кінця року?

До завершення року залишилося півтора місяця. Поки Мінфін і парламент готують проєкт бюджету на 2022 рік до другого читання, варто зрозуміти, як влада закриватиме поточний фінансовий рік. Що не так?

Чому Glovo обрав Київ для експансії на ринки пострадянських країн і навіщо йому тут технохаб. Інтерв'ю з технічним директором Glovo

За три роки роботи на українському ринку доставки сервіс Glovo став монополістом. Як виявилося, Україна для нього – це плацдарм для експансії на ринки інших країн. Для цього іспанська компанія планує використовувати українських айтівців і київський технохаб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: