Шмигаль розповів, за якою формулою будуть вводити накопичувальну пенсійну систему

Четвер, 7 жовтня 2021, 13:30
 
Unsplash

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Україна вводитиме обов'язкову накопичувальну пенсійну систему, не створюючи додаткового навантаження на працівників і роботодавців.

Про це він сказав під час Київського міжнародного економічного форуму.

"Ми будемо запроваджувати накопичувальну пенсійну систему за формулою 1+1, тобто з ПДФО буде забиратися одна частинка, з ЄСВ друга частинка без навантаження на бізнес, без навантаження на людей, щоб створити довіру", - пояснив голова уряду.

За його словами, за 30 років Україна "не спромоглася запровадити накопичувальний рівень пенсійної системи". 

Реклама:

Читайте також: Пенсії на які ми (не) заслуговуємо: чи світить міленіалам старість в достатку

Нагадуємо:

За оцінками Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, економічний ефект від запровадження накопичувальної пенсії - 477 млрд грн до 2030 року.

Світовий банк підтримує запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні з 2023 року, а також висловив підтримку уніфікації гарантій для непрацездатних осіб.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що зараз тривають дискусії щодо того, як здійснювати запуск накопичувального рівня пенсійної системи, за його словами, у держави є кілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах.

Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив свої слова про те, що людям віком від 40 років не варто розраховувати на державні пенсії: через старіння населення один працівник утримуватиме декілька пенсіонерів, відтак існує потреба у накопичувальній системі.

Комітет з питань соцполітики відхилив законопроєкт 2683-3 щодо впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи, це може відтермінувати реформу на рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: