Новини 30 вересня: тарифи на тепло, газові рекорди, США загрожує дефолт

Четвер, 30 вересня 2021, 20:00

Про тарифи на тепло. Місцева влада, "Нафтогаз" та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону.

Про газові рекорди. Газові ф’ючерси продовжують зростати у ціні та перетнули позначку у 1160,55 долара за тисячу кубометрів.

Про загрозу дефолту у США. Сполучені Штати невдовзі можуть перетнути "боргову стелю", внаслідок чого країна не зможе здійснювати соціальні виплати та сплачувати за боргами.

Про електроенергію для УЗ. НАЕК "Енергоатом" провів спеціальний аукціон з продажу електроенергії, в якому переміг постачальник "Укрзалізниці" - компанія "Енерго збут транс".

Реклама:

В "Укрзалізниці" підтвердили, що закупили в "Енергоатома" 4,9 млн МВт/год електроенергії за ціною, удвічі нижче ринкової.

Про облігації. Мінфін погасив третій і останній випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) під гарантію США, загальна сума платежу становила понад 1 млрд дол - у т.ч. 1 мільярд доларів погашення єврооблігацій і 7,355 млн доларів процентних платежів.

Ексклюзив ЕП:

Головний з фінстабільності НБУ: У Нацбанку цілі напрямки куруються людьми, які мають базові знання про свої зони відповідальності

Звільнений директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук про свою роль в націоналізації ПриватБанку, сьогоднішні проблеми банків та "внутрішню кухню" регулятора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: