Новини 27 вересня: нові обличчя в "Нафтогазі", енергетична криза в Китаї, ціни на газ в жовтні

Понеділок, 27 вересня 2021, 20:00

Про Нафтогаз. Кабінет Міністрів звільнив трьох членів наглядової ради НАК "Нафтогаз", після чого призначив чотирьох нових членів правління.

Про кризу в Китаї. Китай зіткнувся з енергетичною кризою: через нестачу електроенергії у північних районах відбуваються відключення, а підприємства, зокрема постачальники Apple та Tesla, тимчасово припиняють виробництво.

Про ціни на газ. Газопостачальники опублікували ціни на жовтень на газ для населення - річні ціни у жовтні не зміняться.

Про нафту. Ціни на нафту піднялися 5 день поспіль, аналітики Goldman Sachs підвищили прогноз щодо цін на Brent.

Реклама:

Про Угорщину. МЗС України ініціювало перенесення засідання міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва через рішення Угорщини підписати новий довгостроковий контракт з російським "Газпромом" на постачання газу в обхід України.

Ексклюзиви ЕП

Через рік техогляд може стати обов'язковим для всіх: які авто його не пройдуть і чому

До вересня 2022 року року проходження технічного огляду в Україні стане обов'язковим для всіх. Якою буде процедура та які автівки мають найбільший ризик його не пройти.

Як продавати землю (пай). Інструкція

Де дивитися ціни, які земельні ділянки продаються, як оформляти угоди, які податки платити, як шукати нотаріусів, домовлятись з орендарями та не потрапити у халепу. ЕП підготувала детальний гайд для продавців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: