Новини 24 вересня: Лещенка хочуть повернути в УЗ, колізія в законі про олігархів

П'ятниця, 24 вересня 2021, 20:00

Про Лещенка в УЗ. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков пропонує повернути Сергія Лещенка до наглядової ради Укрзалізниці - його кандидатуру подали на розгляд номінаційному комітету.

Прем’єр Денис Шмигаль підтвердив цю інформацію.

Про колізію в законі про олігархів. У прийнятому Верховній Раді законі про олігархів є юридична колізія, одну статтю його повинні переголосувати.

Виправити юридичну колізію в законі про олігархів, що виникла в зв'язку з підтриманням взаємовиключних поправок, можна виправити шляхом відхилення однієї з них або ж внесенням змін до документа після того, як він набуде чинності.

Реклама:

Про криптовалюти і Китай. Китайський центробанк заявив, що усі операції, пов’язані з криптовалютами, визнані нелегальними – котирування Bitcoin та Ether вже впали.

Про аудит УЗ. Державна аудиторська служба виявила в "Укрзалізниці" фінансових порушень, зовнішніх та внутрішніх ризиків на загальну суму 61,4 мільярда гривень.

Про інвестиції Китаю в Україну. Обсяг китайських інвестицій в Україну з 2016 року збільшився вп’ятеро до 260 млн доларів, такі інвестиції здійснюються державними підприємствами і можуть мати політичні цілі.

Про імпорт електроенергії. Національна комісія з тарифів 29 вересня розгляне продовження заборони імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на місяць, до 1 листопада.

Ексклюзив ЕП:

Вісім найкращих стартапів України їдуть на найбільшу у світі виставку електроніки CES: хто вони і що розробляють

Які стартапи представлятимуть Україну на CES 2022, які продукти вони розробляють та чим можуть здивувати світ?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!