Розгляд "податкового" законопроєкту перенесли на 24 вересня

Четвер, 23 вересня 2021, 11:32
 
фото: верховна рада

Податковий законопроєкт №5600, норми якого мають найсильніше вдарити по бізнесу Ріната Ахметова та інших "олігархів", зняли з розгляду Верховної Ради 23 вересня – фракції обговорюють законопроєкт "про деолігархізацію".

Про це повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram та нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у коментарі Інтерфакс-Україна в кулуарах ВР.

За словами Железняка, серед фракцій наразі триває дискусія щодо законопроєкту про "деолігархізацію", аби кожна фракція могла підняти свої правки.

"Об 11:15 останній раунд перемовин. Я сподіваюсь, що після нього ми вийдемо з розумінням того, яким буде пленарний день", – розповів він журналістам.

Реклама:

Оновлено: Нардепи вирішили перенести розгляд 5600 "на наступний день", тобто п'ятницю, 24 вересня – про це заявив заступник голови ВР Руслан Стефанчук під час засідання ВР.

Оголошено перерву до 12:30. Також Верховна Рада ухвалила рішення продовжити засідання до кінця розгляду законопроекту № 5599.

Водночас голова фракції "Слуга народа" Давид Арахамія повідомив, що депутати вже зібрали 160 підписів на застосування спецпроцедури щодо 5600. 

"Ми її поки не реєструємо, чекаємо пана Разумкова (Дмитра Разумкова, голови ВР - ЕП), коли він вийде. Тому що все одно це питання буде через тиждень", – заявив він під час спілкування з журналістами.

До другого читання текст документу змінився – як саме, читайте у тексті Ярослава Вінокурова:

Нові податки на нерухомість, сільське господарство та надприбутки олігархів: що лишилося від "антиахметівського" закону після 11 тисяч правок

Нагадуємо:

Бізнес заявляє, що проти розгляду законопроєкту №5600 щодо збалансування бюджетних надходжень, який ще називають "антиахметівським", за скороченою процедурою. 

Раніше Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВР прийняти його у другому читанні та в цілому.

Міністерство фінансів вже допускає у проєкті бюджету 2022 року потенційні надходження від закону у понад 30 млрд грн: без них не профінансують авіабудівництво та будівництво лікарень.

Верховна Рада 12 травня прийняла за основу законопроєкт №5600, але спершу від нього очікували 60 млрд додаткових надходжень щороку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: