Новини 26 серпня: пенсійна реформа, бюджет та зміни до "зеленого тарифу"

Четвер, 26 серпня 2021, 20:00
 
unsplash

Про пенсії. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що якщо немає накопичень в недержавному пенсійному фонді, розраховувати на пенсію взагалі не варто.

Про інвестиції. Зростання капітальних інвестицій в Україні в квітні-червні 2021 року по відношенню до аналогічного періоду 2020 року становило 17,1%, тоді як в січні-березні був зафіксований спад капінвестицій на рівні 9,5%

Про тепло. В "Укренерго" заявляють, що ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС не змінюється та залишається критичною - на складах ТЕС знаходиться в 2 рази менше вугілля, ніж має бути на 25 серпня. 

Про бюджет. Уряд незабаром затвердить і передасть до Верховної Ради проєкт держбюджету на 2022 рік - ставку, зокрема, будуть робити на збільшення фінансування освіти, медицини, соціальних програм, армії, економічного зростання.

Реклама:

Про "зелений тариф". Міністерство енергетики розробило і винесло на громадське обговорення законопроєкт, який передбачає введення системи контрактів на різницю для виробників з альтернативних джерел енергії замість фіксованих платежів.

Ексклюзиви ЕП:

Як Україна планує позбуватися агробаласту і кому дістануться тисячі гектарів землі держпідприємств

Майже сотня державних сільськогосподарських підприємств незабаром має піти з молотка. Більшість з них – збиткові, "при смерті" або давно "мертві". Що буде з їхньою землею?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: