Ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС залишається критичною – "Укренерго"

Четвер, 26 серпня 2021, 11:50
 
Unsplash

В "Укренерго" заявляють, що ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС не змінюється та залишається критичною - на складах ТЕС знаходиться в 2 рази менше вугілля, ніж має бути на 25 серпня. 

Про це йдеться в огляді роботи енергосистеми 16 - 24 серпня 2021 року від "Укренерго".

На ранок 25 серпня в аварійному ремонті, за заявками виробників, перебувало 3 блоки ТЕС потужністю 0,7 ГВт (на ранок 16 серпня - 2 блоки та 1 корпус потужністю 0,4 ГВт).

Крім цього, через відсутність палива не працювали 19 блоків ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,3 ГВт.

Реклама:

"Ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС не змінюється та залишається критичною. Станом на ранок 25 серпня на складах ТЕС знаходиться 750 тис тонн вугілля, що на 1,7% менше, ніж на початок попереднього тижня (16 серпня - 763 тис тонн).

Водночас збільшилися запаси газового вугілля у порівнянні з початком попереднього тижня - на 2,2% до 501 тис тонн (16 серпня - 490 тис. тонн). Це є наслідком зменшення виробництва електроенергії на ТЕС впродовж вихідних днів. У результаті за останні три дні запаси газового вугілля збільшилися на 33,2 тис тонн", - наголошують в "Укренерго".

При цьому, обсяг антрацитового вугілля в порівнянні з початком попереднього тижня зменшився на 8,8% до 249 тис тонн.

В "Укренерго" підкреслили, що відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться в 2 рази менше вугілля, ніж має бути на 25 серпня.

Зокрема, газового вугілля накопичено у 2,3 раза менше відповідно до графіка, тоді як антрацитового - в 1,5 раза.

На складах ТЕЦ на 25 серпня знаходиться 168 тис тонн вугілля, що на 9,9% менше, ніж станом на 16 серпня (185 тис тонн).

Читайте також: Через дефіцит вугілля зупиняються енергоблоки. Країні готуватись до відключень електрики? 

Нагадуємо:

Міністерство енергетики підвищило планові обсяги накопичення вугілля до початку опалювального сезону для теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей до 3 млн тонн.

Оператор системи передачі Укренерго повідомляє про подальше зниження запасів вугілля на теплоелектростанціях на 2,7% за тиждень, крім цього запаси палива на 36,4% менше за норму на 9 серпня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: