Новини 26 травня: заборона імпорту електроенергії з РФ і Білорусі, держборг

Середа, 26 травня 2021, 21:00
 

Про заборону імпорту електроенергії з РФ і Білорусі. Нацкомісія з енергетики та тарифів на засіданні 26 травня ухвалила заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року.

Про держборг. Сума державного та гарантованого державою боргу України становить 2,53 трлн грн – протягом квітня вона збільшилась на 19,9 млрд грн, у доларовому еквіваленті – на 1,16 млрд доларів.

Про вартість проїзду у транспорті Києва. Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що влада міста не планує підвищувати вартість проїзду у громадському транспорті Києва до 20-25 гривень. 

Про відновлення економіки. Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що вже в 2 другому кварталі цього року Україна вийде на стійкий тренд відновлення економіки.

Реклама:

Про прибуток великого і середнього бізнесу. За І квартал 2021 року великі та середні підприємства України загалом отримали 166 мільярдів гривень прибутку. За аналогічний період 2020 року вони зазнали збитків на 4,9 мільярда гривень.

Ексклюзив ЕП:

Марсіанин: як і коли Ілон Маск колонізує Червону планету

ЕП нагадує про плани Маска щодо колонізації Місяця та Марса та розповідає про головні досягнення SpaceX у 2021 році і плани компанії на найближчі роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!