Нацкомісія з цінних паперів ініціювала заміну наглядової ради Нацдепозитарію – Данилюк

Понеділок, 5 квітня 2021, 17:35
 

Новий склад Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку ініціював заміну наглядової ради Нацдепозитарію.

Про це у Facebook заявив голова наглядової ради Нацдепозитарію Олександр Данилюк.

"Розвал державних органів влади та державних компаній набирає обертів. Сьогодні зранку почав працювати новий склад Національної Комісії з цінних паперів на фондового ринку.

І першим та єдиним рішенням Комісії стало ініціювання заміни Наглядової ради Національного депозитарію, яку я очолюю. Нагадаю - Нацкомісія є одним із акціонерів Нацдепозитарію", - написав Данилюк.

Реклама:

"Чому такий поспіх і нащо звільняти наглядову раду, яку призначили лише півроку тому? Спробую пояснити.

Наразі Наглядовою радою проводиться конкурс на главу правління НДУ. У представників чинної влади є принцип - назначати на всі позиції наближених для себе людей. Це звичайно протирічить передвиборчим обіцянкам – але …. Зрозуміло, що спроби цих людей протягнути наближених до себе кандидатів стикнулися з принциповою позицією Наглядової ради - жодного кумівства, перемогти має найбільш професійний та достойний кандидат.

І в цьому Наглядова рада НДУ для них – як кістка в горлі. Тому для них єдиним варіантом рішення стало дострокове припинення повноважень Наглядової ради", - додав він.

"Цікаво, що це було зроблено через нещодавно призначеного керівника Нацкомісії - маловідомого у професійній спільноті Руслана Магомедова.

Викликає подив те, що це рішення підтримали члени комісії, які перший раз з’явилися в приміщені Нацкомісії тільки сьогодні і були на посадах не більше 3-х годин. Вони підтримали цю позицію без питань та обговорень", - зазначає голова наглядової ради Нацдепозитарію.

"Далі все просто. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку звільняє Наглядову раду НДУ на наступних загальних зборах акціонерів та призначає туди лояльних людей, які на "конкурсі" обирають потрібного голову правління НДУ.

А далі Нацдепозитарій повернеться до схематозу, який був викоренений професійною роботою чинного керівництва. Я так розумію, що схеми повернуться і в інші сфери, які регулюються Національною комісією", - резюмував він.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський призначив на посади чотирьох нових членів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку очолив радник керівника Офісу президента Руслан Магомедов.

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, якого призначили на цю посаду 30 січня 2015 року терміном на 6 років, продовжував виконувати свої обов'язки до призначення нового голови.

Читайте також: Зеленський почув голос фондового ринку: Хромаєва замінить радник Єрмака

4 серпня 2020 року акціонери Нацдепозитарію оновили склад наглядової ради, обравши 7 членів терміном на 3 роки.

У вересні наглядова рада Національного депозитарію України призначила колишнього міністра фінансів та колишнього секретаря РНБО Олександра Данилюка головою наглядової ради установи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: