Новий голова НКЦПФР визначився зі складом комісії

П'ятниця, 5 березня 2021, 16:15
 

Керівний склад Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) практично повністю оновлять - президенту Володимиру Зеленському запропоновано призначити п’ять нових членів.

Про це розповів ЕП ініціатор подання голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Мова йде про члена наглядової ради фондової біржі ПФТС Юрія Бойко, який до 2015 року займав посаду директора державної установи "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку".

Другий кандидат - начальник Управління впровадження процесів приватизації та аналізу Фонду державного майна Юрій Шаповал, який до 2019 року очолював правління "Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках".

Реклама:

Третій – начальник відділу цінних паперів "Таскомбанку" Ярослав Шляхов.

Четвертий - керівник "Карпатської рудної компанії" Арсен Ільїн. Раніше очолювана ним компанія входить в Avellana Gold, яка розробляє єдине в Україні родовище з видобутку золота.

П’ятий кандидат – директор Департаменту нагляду за професійними учасниками фондового ринку НКЦПФР Іраклій Барамія.

Членом комісії залишиться Максим Лібанов, повноваження якого закінчуються в лютому 2024 року.

Свої посади втратять члени НКЦПФР Олександр Панченко, Дмитро Тарабакін та Ігор Назарчук. Термін їх повноважень, як і колишнього голови комісії Тимура Хромаєва, сплив 30 січня 2021 року.

Читайте також: Зеленський почув голос фондового ринку: Хромаєва замінить радник Єрмака

Один проти всіх: чи втримається Хромаєв у кріслі голови Комісії з цінних паперів

Нагадаємо:

Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку очолив радник керівника Офісу президента Руслан Магомедов.

Раніше повідомлялось, що після того, як каденція Тимура Хромаєва на посаді голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку завершилася минулих вихідних, регулятор очолить радник керівника Офісу Президента Руслан Магомедов.

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, якого призначили на цю посаду 30 січня 2015 року терміном на 6 років, продовжував виконувати свої обов'язки до призначення нового голови.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: