"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова амністія: Шмигаль розповів, які є застереження у МВФ

Четвер, 4 березня 2021, 18:20
 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що хотілося б від податкової амністії залучити мільярди гривень, та розповів, які є застереження у МВФ та міжнародних партнерів.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів.

"Це одна з обіцянок президента при його виборчій кампанії, це одна з обіцянок партії, яка має монобільшість в парламенті - проведення нульового декларування, так званої "податкової амністії", коли є змога задекларувати кошти, які виведені з держави або які були здобуті без належного оподаткування.

Там є три ставки: 5% для коштів всередині України, 9% для коштів, які були виведені за межі України, і 2,5%, якщо людина купує ОВДП", - сказав Шмигаль.

Реклама:

"Амністію не провести за місяць, для цього потрібен час. Ми очікуємо, що це будуть доволі значні об'єми надходжень. Хотілося б, щоб це були мільярди в гривнях, хоча б, від такої амністії. І ми вірим, що це можливо. Це ті речі, які можуть підтримати економіку держави. Це речі, співвідносні з нашими щорічними позиками від партнерів, тому, звичайно, така податкова амністія має відбутись", - додав він.

"Чи є застереження в МВФ або інших наших міжнародних партнерів? Є хвилювання, щоб під таку амністію не потрапили кошти, отримані злочинним шляхом. Звичайно, що будуть виставлені червоні лінії і кошти, отримані злочинним шляхом, під таку амністію не мають потрапляти.

Чи зможуть таким чином легалізувати гроші чиновники - це також було занепокоєння наших міжнародних партнерів. Ні, чиновники не зможуть легалізовувати кошти через цей механізм. Члени їхніх родин - також ні", - додав голова уряду.

"Ми очікуємо підтримки цього законопроєкту, його реалізації та хороших результатів від такого кроку", - резюмував Шмигаль.

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський зареєстрував законопроєкти № 5153 та 5155 щодо податкової амністії - вони передбачають ставку спеціального збору на одноразове декларування 5% для валютних цінностей, розміщених на рахунках в Україні, та ставку 9% для активів, які перебувають за кордоном.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що законопроєкт про податкову аміністію подали в Офіс президента ще в липні, зараз тривають дискусії - за словами міністра, це має бути саме президентське питання.

У травні 2020 року Зеленський заявляв, що законопроєкт про амністію капіталів готовий та буде внесений до Верховної Ради, закон приймуть до кінця року.

"Амністію дамо в цьому році - повинні це зробити, ми домовлялися і обіцяли людям", - заявляв президент.

Раніше в інтерв'ю ЕП Данило Гетманцев заявляв, що податкова амністія буде платною і влада планує залучити в бюджет 5% від сум, які будуть амністовані.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: