Новини 8 вересня: новий голова Укроборонпрому, експорт горілки, боргова криза на ринку газу

Вівторок, 8 вересня 2020, 20:00

Про боргову кризу на ринку газу. Заборгованість розміром у 100 млрд грн між учасниками ринку природного газу набула критичного значення і потребує врегулювання з боку держави, кажуть представники бізнесу.

Про нового голову Укроборонпрому. У найближчі дні посаду голови "Укроборонпрому" залишить Айварас Абромавичус, замість нього призначать завідувача відділу безпеки та оборонно-промислового комплексу Офісу президента і нардепа 3-го скликання від партії Наталії Вітренко Сергія Тихонова.

Про Борщагівський фармзавод. Апеляційний суд визнав незаконним продаж акцій Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу фірмі "Дарниця" екснардепа Гліба Загорія.

Про експорт горілки. За півроку Україна поставила на зовнішні ринки горілки на 19 млн доларів, а імпортувала на 7,3 млн. дол. Найбільше української горілки п’ють поляки.

Реклама:

Про "Мотор Січ". Skyrizon, дочірня компанія китайської Beijing Xinwei Technology Group, та група DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського найближчим часом подадуть нову заявку в АМКУ на купівлю ПАТ "Мотор Січ".

Ви хочете знати більше?

"Мотор Січ" як каталізатор: коли Україна буде контролювати іноземні інвестиції

Кейс з покупкою запорізького підприємства показав слабкі місця України в законодавстві. Що необхідно зробити для дієвого контролю іноземних інвестицій, захисту національних інтересів та уникнення тиску на бізнес та інвесторів – з іншої сторони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!