РНБО: Необхідні термінові рішення для збалансування роботи ринку електроенергії

Вівторок, 2 червня 2020, 11:47
 

У РНБО заявили про необхідність прийняття термінових рішень для збалансування роботи ринку електроенергії, недопущення маніпуляцій на ньому та захисту інтересів населення.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов на засіданні робочої групи з проблемних питань функціонування енергетичної сфери.

У засіданні, зокрема, взяли участь т.в.о голови Мінекоенерго Ольга Буславець, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, заступник голови Виконавчого комітету Нацради реформ Олександр Ольшанський та інші.

"Учасники засідання обговорили проблемні питання функціонування ринку електричної енергії, заходи для збалансування його роботи і недопущення виникнення і поглиблення кризових ситуацій на ньому.

Реклама:

За результатами засідання прийнято рішення узагальнити висловленні пропозиції та у триденний строк подати секретареві РНБО план конкретних заходів з подолання проблемних питань на ринку електричної енергії для доповіді президенту", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо:

14 травня у аварійний ремонт був відключений третій блок Південно-української АЕС, загальна працююча потужність атомних блоків впала до 6780 МВт, що становить менше, аніж 49% від загальної встановленої потужності АЕС і є історичним мінімумом атомної енергетики в Україні.

4 травня "Інтерпайп" Віктора Пінчука заявив, що в останні дні квітня тарифи на електроенергію виросли на рекордні 38%.

У компанії говорять про "системні дії уряду, спрямовані на свідоме підвищення вартості електроенергії в інтересах приватного монополіста, а не для підтримки всієї української промисловості

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заперечив звинувачення у лобізмі інтересів власника ДТЕК Ріната Ахметова в енергетичній галузі та зазначив, що позапланових відключень АЕС немає. 

Раніше Служба безпеки України повідомляла про загрозу енергетичної безпеки країни та дестабілізацію Об’єднаної енергетичної безпеки через неконтрольоване зростання виробників "зеленої" енергетики і недосконалість ціноутворення.

Згодом 97 народних депутатів звернулися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням вжити заходів щодо недопущення зниження частки електроенергії АЕС у структурі генерації і, відповідно, переглянути прогнозний баланс об'єднаної електроенергетичної системи країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: