Новини 10 червня: програма МВФ, "зелений" меморандум, дзвінок Зеленського

Середа, 10 червня 2020, 21:00
 

Про МВФ. Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.

Про "зелений" меморандум. У меморандумі із "зеленими" енергетиками передбачається зниження тарифу на СЕС на 15%, на ВЕС - на 7,5%. З 1 липня ціна сонячної енергетики буде відзначатися на аукціоні, а не за фіксованим тарифом.

Про Суркісів. Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу Кабінету міністрів щодо зобов'язання Приватбанку виплатити 250 мільйонів доларів за депозитними договорами з офшорним компаніям братів Суркісів.

Про дзвінок Зеленського. Під час робочої поїздки президента Володимира Зеленського у Чернігівську область бізнес поскаржився на високе ввізне мито у 18% на сировину, після дзвінка голові Мінекономіки Зеленський пообіцяв скасувати мито.

Реклама:

Про макрофін від ЄС. Єврокомісія виділила Україні другий транш обсягом 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги.

Ви хочете дізнатися більше?

Державні гарантії на підтримку бізнесу "без гальм": чому Україні краще піти шляхом Європи

Ключова відмінність між використанням інструменту держгарантій в Україні та ЄС – це запобіжники. Держави ЄС підтримують лише тих, хто був ефективним, та беруть на себе лише невелику частину ризиків, в Україні – інакше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: