МВФ збільшить втричі обсяги пільгового кредитування через пандемію

Четвер, 16 квітня 2020, 09:09
 

Міжнародний валютний фонд розраховує потроїти обсяги пільгового кредитування бідних країн до більш ніж 18 мільярдів доларів, щоб допомогти їм відреагувати на пандемію.

Про це заявила в середу керуючий директор організації Крісталіна Георгієва, передає Reuters.

"У нас є повна підтримка членів фонду в тому, щоб збільшити можливості МВФ для пільгового фінансування. Наша мета - потроїти то, що ми робимо для цих країн", - сказала вона на брифінгу.

Пільгові кредити зазвичай пропонують умови, вигідніші ніж тим, які доступні на ринку.

Реклама:

Раніше Георгієва виступила із заявою на зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків країн "Великої двадцятки", в якій повідомила, що МВФ "терміново вишукує 18 мільярдів доларів нових кредитних ресурсів для Фонду скорочення бідності і зростання і, ймовірно, також потребуватиме не менше 1,8 мільярда доларів у вигляді субсидій".

Георгієва підкреслила безпрецедентний характер кризи, зазначивши, що 102 з 189 країн-членів МВФ проявили інтерес або офіційно запросили допомогу Фонду для боротьби з цією хворобою.

Директор-розпорядник закликала держави-донори МВФ більш активно допомагати ринкам, що розвиваються, які найсильніше постраждали від кризи.

Нагадуємо:

Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння економіки України за підсумками 2020 року на 7,7%. Базовий прогноз зростання світової економіки у 2020 році: мінус 3%.

14 квітня Виконавчий комітет Міжнародного валютного фонду затвердив негайне полегшення боргового навантаження для 25 країн у рамках Фонду щодо стримування та ліквідації наслідків катастроф (CCRT).

У березні Георгієва оголосила, що світ увійшов у нову рецесію.

За її словами, наразі основний ризик для економіки - ризик "хвилі банкрутств та звільнень".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!