"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні заявили, що дефолту не буде навіть без співпраці з МВФ

Субота, 11 квітня 2020, 16:05
 

Міністр фінансів Сергій Марченко наголосив, що без співпраці з Міжнародним валютним фондом дефолту в Україні не буде, однак буде дуже складно. 

Про це він розповів в етері програми "Свобода слова".

Також, за його словами, на сьогоднішній день немає умов для проведення реструктуризації державного боргу України.

"Немає необхідних умов для проведення реструктуризації. Боргове навантаження абсолютно контрольоване. Ми прекрасно розуміємо, що зараз відбувається. У нас на завершальній стадії переговори з Міжнародним валютним фондом, ми очікуємо кредитну підтримку Світового банку, Європейської комісії", - зазначив він.

Реклама:

Якщо в України будуть обмежені можливості щодо зовнішніх запозичень, то уряд буде змушений робити інші радикальні кроки.

"Цей бюджет непростий. Якщо у нас будуть обмежені можливості запозичень, ми будемо робити інші радикальні кроки. Сьогодні ми сподіваємось на те, що парламент проявить добру волю і ухвалить необхідні закони", - сказав Марченко.

Нагадуємо:

На позачерговому засіданні Верховної Ради у понеділок, 13 квітня, парламентарі не будуть розглядати "антиколомойський" законопроєкт.

30 березня Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Президент Володимир Зеленський розраховує на збільшення програми з Міжнародним валютним фондом до 8 мільярдів доларів.

За період з квітня по грудень 2020 року Україні треба виплатити по боргах 299 млрд грн, які поділяються на 5 умовних груп платежів, дефолт по яким неможливий - Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління Київської школи економіки з посиланням на дані Мінфіну..

Міністр фінансів Сергій Марченко розпочав свою роботу та наголосив на необхідності виконання державою своїх зобов'язань перед міжнародними партнерами.

МВФ закликав для надання нової програми для України ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!