Заміна уряду впливає на затримку кредиту МВФ — Bloomberg

Неділя, 8 березня 2020, 16:00
 

Видання повідомляє, що переговори України з Міжнародним валютним фондом затягуються в тому числі через відставку уряду Олексія Гончарука.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Новий кредит у розмірі 5,5 мільярдів дол затримувався місяцями, частково через занепокоєння щодо впливу магнатів на уряд", - зазначає Bloomberg.

У статті говориться, що уряд Гончарука подобався інвесторам, а генпрокурора Руслана Рябошапку підтримували на Заході. Нині інвестори бояться, що з новим урядом в політику може повернутися вплив олігархів.

Реклама:

"У нового уряду є достатньо можливостей довести, що сумніви невиправдані", - резюмує видання.

Нагадаємо:

Інвестиційна компанія Concordе Capital рекомендує уникати вкладень в держоблігації до тих пір, поки не надійде позитивне повідомлення від МВФ.

Ігор Уманський провів першу зустріч на посаді міністра фінансів з постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом. Він зазначив, що безумовним пріоритетом для України є продовження активної співпраці із МВФ.

Morgan Stanley радить клієнтам скоротити позиції в українських єврооблігаціях через невизначеності з новим урядом.

Міжнародний валютний фонд відзначає активний діалог з Україною за новою програмою фінансування на 5,5 мільярда доларів, але не може назвати можливі терміни її затвердження.

7-го грудня Міжнародний валютний фонд попередньо узгодив програму фінансування України на 5,5 мільярда доларів на три роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!