"Щоб не переплачувати": кияни можуть відключитись від теплопостачання

П'ятниця, 6 березня 2020, 15:30
 

Жителі багатоквартирних будинків Києва можуть достроково припинити опалювальний сезон, ухваливши відповідне рішення на загальнобудинкових зборах.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Повідомляється, що для прийняття рішення необхідно щонайменше 75% жителів, а протокол зборів необхідно направити теплопостачальній організації - КП "Київтеплоенерго", ТОВ "Євро-Реконструкція" або іншій. Якщо на зборах не вдалося зібрати жителів, можна ухвалити рішення шляхом письмового анкетування й оформити протокол.

"Найголовніше - дійти консенсусу з більшістю сусідів. Якщо люди вважають, що готові відключити опалення і не сплачувати зайвого, ми таку можливість даємо.", - пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Реклама:

У КМДА зазначають, що згідно з нормами чинного законодавства орган місцевої влади може ухвалити рішення щодо припинення опалювального сезону, коли середньодобова температура підніметься до 8 градусів тепла за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.

Нагадаємо:

У лютому 2020 року 21% українців вказали, що витрачають на оплату послуг ЖКГ більше половини доходу сім'ї. У 2015-му році цей показник був менший в три рази - 6%.

Мешканка багатоповерхівки у Києві отримала платіжку за опалення за січень 2020 року на суму майже 53 тисячі гривень.

Причиною такого нарахування у "Київтеплоенерго" називають те, що квартира виявилась єдиною із 177 квартир, в якій не встановлено квартирний лічильник опалення. Інші квартири у багатоповерхівці такі лічильники мають.

"Київтеплоенерго" обіцяє переглянути перерозподіл спожитого тепла у вказаному будинку і зробити перерахунок платіжки.

12 лютого прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що у лютому 2020 року платіжки за житлово-комунальні послуги будуть найнижчими за всю зиму.

20 січня Олексій Гончарук заявив, що у 124 містах України 131 підприємство теплокомуненерго здійснило перерахунок та знизило платіжки за тепло і гарячу воду до 30%, що стало можливим через зниження ринкових цін на газ.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що знайдено рішення, яке дозволить знизити тарифи на опалення майже вдвічі наступної зими.

Рекомендуємо почитати: Все, що ви хотіли знати про тарифи: як змінюються суми в платіжках і чому

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: