Новини 23 березня: АТБ підвищує ціни, уряд закриває аеропорти, пенсії на картку

Понеділок, 23 березня 2020, 21:00
 

Про закриття аеропортів. Кабмін на позачерговому засіданні 23 березня заборонив громадянам покидати Україну з туристичною метою з 12:00 24 березня, діяльність усіх аеропортів, окрім "Борисполя", буде припинена.

Про пенсії на картку. Національний банк пропонує перевести виплату зарплат, пенсій, субсидій та інші виплати в безготівкову форму для недопущення поширення нового коронавірусу. Голова правління "Укрпошти" Ігор Смілянський розкритикував заяву НБУ. Він наполягає на праві пенсіонерів оперативно перейти до отримання пенсії через пошту, а також планує зробити послугу адресної доставки з карти безкоштовної.

Про підвищення цін. "АТБ-Маркет" підвищує ціни на соціальні категорії продуктів харчування та товари першої необхідності у зв'язку із зростанням закупівельних цін від постачальників. 

Про МВФ. Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до 10 мільярдів доларів, яке буде включати в себе 5,5 мільярдів доларів по трирічній програмі та 4,5 мільярди допомоги для подолання коронавірусу.

Реклама:

Про промисловість. У лютому 2020 року індекс промислової продукції становив 96,9% - на 1,5% менше ніж у лютому 2019-го. За січень 2020-го промисловість впала на 5,1 %.

Ви хочете дізнатися більше?

Коронавірус зближує: чи готова влада пожертвувати Коломойським заради грошей МВФ

Що необхідно буде зробити для отримання антикризового траншу від Міжнародного валютного фонду, чим може поступитись кредитор, і чому в України нема права на помилку.
Як Україні подолати коронакризу з найменшими втратами для добробуту: заява економістів
Кожен обмежувальний крок є вибором між виграним часом для системи охорони здоров'я сьогодні та її фінансуванням завтра. Усвідомлюючи цей непростий вибір, ми сформулювали принципи, які можуть стати в пригоді під час ухвалення рішень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!