Франція виділила "Укроборонпрому" майже мільйон євро допомоги

Середа, 11 березня 2020, 14:56
 

Уряд Франції виділив державному концерну "Укроборонпром" технічну допомогу на суму близько 900 тисяч євро, які підуть на реалізацію форензик аудиту та підвищення стандартів управління.

Про це повідомив гендиректор концерну  Айварас Абромавичус, передає Інтерфакс-Україна.

"Це знак довіри до України, це знак довіри до змін, які відбуваються нині в концерні "Укроборонпром"... Це сума близько 900 тисяч євро, це одна з найбільших сум, які уряд Франції виділив Україні", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

За словами Абромавичуса, ця допомога піде на боротьбу з корупцією та підвищення стандартів корпоративного управління.

Реклама:

"Технічну допомогу Франції буде спрямовано на два основні напрями. Це, по-перше, антикорупційний напрям, і по-друге, це підвищення стандартів корпоративного управління.

У сфері антикорупційної політики ми плануємо здійснити криміналістичний комплексний так званий форензик аудит стосовно деяких процесів, контрактів, (до яких - ред.), на жаль, фінансовий аудит не має можливості дійти", - зазначив він.

Гендиректор пояснив, що форензик аудит виявляє приховані схеми та махінації, які видаються законними операціями, але насправді є шахрайськими, і яких історично в концерні було дуже багато.

За словами Абромавичуса, процес форензик аудиту має зайняти чотири місяці. "Але, на жаль, ця інформація більше буде для керівництва країни, для керівництва "Укроборонпрому" і для правоохоронних органів", - пояснив він.

Абромавичус також уточнив, що посольство Франції в Україні обере компанію-консультанта з "великої четвірки", і вона допоможе знайти оптимальну модель організації бізнесу. 

Нагадуємо:

"Укроборонпром" найближчим часом передасть 21 підприємство до Фонду державного майна і ще 2 підприємства в Державне космічне агентство, приватизація ДП "Антонов" поки не планується.

Станом на кінець лютого 2020 року ДК "Укроборонпром" погасив заборгованість по зарплатні на 8 з 43 проблемних підприємств-учасників концерну.

Оборонний концерн "Укроборонпром" планує вдвічі скоротити заборгованість по зарплатах до кінця 2020 року.

За 10 років державний концерн "Укроборонпром" поніс 896 млн грн збитків у рамках 583 кримінальних проваджень.

За підсумками 2019 року експорт озброєння та послуг підприємств-учасників концерну "Укроборонпром" склав 908 мільйонів доларів, що на 19% більше ніж показник 2018 року.

Читайте також: Голова "Укроборонпрому" Абромавичус: міністр поклав руку мені на плече і сказав: "тепер у тебе проблеми"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: