Новини 28 травня: прибутки банків, нові євро, реакція бізнесу на розмови про дефолт

Вівторок, 28 травня 2019, 21:00
 

Про прибутки банків. Українські банки в січні-квітні 2019 року отримали 18,1 мільярдів гривень чистого прибутку - на 69,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про нові євро. У країнах єврозони вводяться в обіг нові купюри в 100 і 200 євро - вони стали вужчими і мають додаткові елементи захисту.

Про реакцію бізнесу на розмови про дефолт. Європейська бізнес асоціація наполягає на необхідності продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, оскільки оголошення дефолту порушить макроекономічну стабільність країни.

Про нове обленерго Ахметова. Енергохолдинг ДТЕК офіційно отримав контроль над "Київобленерго" і звільнив правління компанії.

Реклама:

Про "Роттердам+". Антимонопольний комітет постановив почати розгляд справи про вчинення НКРЕКП антиконкурентних дій шляхом надання частині виробників електроенергії переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів.

Ви хочете знати більше?

 

Як Нафтогаз переміг Газпром в Стокгольмі. Історія однієї війни

У книзі "Стокгольм. Бери або плати" один з керівників "Нафтогазу" Юрій Вітренко розповів про перебіг найбільшого в історії комерційного арбітражу між "Нафтогазом" та "Газпромом". ЕП наводить цитати з книги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!