Алієв викупить ТРЦ Ocean Plaza і об'єднає його з новим Ocean Mall

П'ятниця, 26 квітня 2019, 14:30

Девелопер Вагіф Алієв планує закрити операцію з придбання торгово-розважального центру Ocean Plaza на Либідській площі в Києві і об'єднати його з ТРЦ Ocean Mall, який будується поруч.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"Я даю гарантію, що куплю першу чергу [Ocean Plaza]. До осені планую закрити операцію і об'єднати два ТРЦ в один комплекс загальною площею 400 тисяч квадратних метрів", - заявив Алієв.

За його словами, відкриття першої черги ТРЦ Blockbuster, який знаходиться на проспекті Степана Бандери, заплановано на 31 травня, запуск другої черги планують запустити восени.

Загальна площа Blockbuster Mall становитиме 350 тис кв м, з яких близько 100 тис. кв м - розважальна зона.

У планах забудовника відкрити 10 торгових центрів в Києві.

"Ми хочемо відкрити 10 великих торгових центрів в 10 районах міста. Два ТРЦ ми вже відкрили - Lavina mall і Blockbuster Mall. Решту 8 ми добудуємо до кінця 2020 року", - повідомив Алієв.

Нагадуємо:

Ocean Plaza належить компанії "ТПС Нерухомість", яка володіє п'ятьма торговими центрами в Росії.

"ТПС Нерухомість" заснували Олександр Скоробогатько, Олександр Пономаренко і Аркадій Ротенберг, чиї компанії побудували Кримський міст.

У лютому стало відомо, що "ТПС Нерухомість" веде переговори з Mandarin Plaza Group Вагіфа Алієва про продаж київського ТЦ Ocean Plaza.

Пізніше повідомлялося, що "ТПС Нерухомість" більше не займається управлінням Ocean Plaza.

Брокер об'єкта компанія UTG оголосила, що ці функції переходять "Київ Молл Менеджменту" (належить Владиславу Зайцеву, пов'язана з власником групи "Фуршет" Ігорем Баленком).

За даними видання Retailers, в неї перейшла практично вся київська команда "ТПС Нерухомості".

Mandarin Plaza Group контролюється екс-співвласником Ocean Plaza Вагіф Алієвим. У його портфелі - Lavina Mall, Mandarin Plaza, бізнес-центр "Парус".

Mandarin Plaza зараз також займається будівництвом ТЦ Ocean Mall.

Будівництвом Ocean Plaza початково займалися Ukrainian Development Partners (UDP) і "К.А.Н. Девелопмент ", підконтрольні українським бізнесменам Василю Хмельницькому, Андрію Іванову і Вагіфу Алієву.

"ТПС Нерухомість" викупила проект в 2012 році, сума операції оцінювалася в 280-350 млн доларів. Зараз Ocean Plaza оцінюють в 270-315 млн доларів.

Економічна правда