Польща зупинила транзит російської нафти через погану якість

Четвер, 25 квітня 2019, 09:43
 

Польща зупинила транзит нафти нафтопроводом "Дружба", білоруська сторона отримала відповідну телефонограму від компанії PERN - оператора польської ділянки нафтопроводу.

Про це БЕЛТА розповів головний інженер ВАТ "Гомельтранснефть Дружба" Андрій Вериго.

"Ми отримали листа від PERN, що НПЗ в Польщі і Німеччині не можуть приймати і переробляти нафту з такими показниками, з якими вона в даний час приходить в пункт приймання поставок "Адамове", - сказав він.

"О 23:00 за київським часом 24 квітня вони призупинили відбір, тобто припинили транспортування нафти в Польщу в пункті "Адамове" на невизначений термін", - повідомив Вериго.

Реклама:

Відповідно до цих повідомлень "Гомельтранснефть Дружба" направило телефонограму в Брянськ про зупинку транзиту по західному напрямку в зв'язку з поставками неякісної нафти і відмовою PERN приймати її.

"На заході нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті. Зберігається поставка нафти по іншій гілці в обсягах, необхідних для транзиту в напрямку України, це близько 40 тис. т на добу", - поінформував Вериго.

У повідомленні оператора польської ділянки "Дружби" також зазначається, що продовження поставок нафти з підвищеним вмістом хлоридів народжує ризик серйозної промислової аварії як для НПЗ, так і для логістичної системи PERN.

Перші повідомлення про неякісну нафту з нафтопроводу "Дружба" з'явилися 19 квітня від концерну "Білнафтохім".

Російська "Транснефть" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають "технічний характер".

Згодом Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії.

Читайте також: "Нафтові" санкції Росії: чи буде дефіцит пального в Україні

Нагадуємо:

Російська Федерація раніше встановила обмеження на експорт до України нафти та нафтопродуктів.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України вважають цілком очікуванимиобмеження Росією поставок нафти та нафтопродуктів в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: