Білорусь обмежила експорт бензину і дизелю через проблеми із нафтою

Понеділок, 22 квітня 2019, 11:29
 

Білоруський концерн "Белнефтехим" обмежив експорт нафтопродуктів в зв'язку з погіршенням якості нафти.

Про це повідомляє видання "Белта" з посиланням на слова заступника голови концерну Володимира Сізова.

"З урахуванням проведення посівної кампанії, наявних ризиків з переробки сировини з погіршеною якістю нами прийнято рішення про тимчасове обмеження поставок нафтопродуктів по експортних напрямках", - цитує видання слова Сізова.

19 квітня "Белнефтехим" вперше поскаржився на погіршення якості експортної нафти марки Urals, що надходить по нафтопроводу з Росії. Окремі проби показували перевищення допустимої норми хлоридів в 100 разів.

Реклама:

У зв'язку з цим "Белнефтехим" запросив офіційну зустріч з представниками "Транснефті".

21 квітня газета "Ведомости" з посиланням на "Вісник Нафтан" повідомила, що російська компанія "Транснефть" визнала факт поставки неякісної нафти в Білорусь.

За даними enkorr, в зв'язку зі сформованою ситуацією "Білоруська нафтова компанія" повністю припинила експорт світлих нафтопродуктів до нормалізації ситуації з поставками нафти.

"Поки всі "світлі" йтимуть на внутрішній ринок, по експорту пауза, скільки вона триватиме - невідомо", - сказав enkorr представник ЗАТ "БНК" на умовах конфіденційності.

Припинення поставок з Білорусі вже підтвердив трейдер в одному з найбільших імпортерів білоруських нафтопродуктів.

 

У 2018 році частка білоруського ДТ в балансі українського ринку становила 33%. Мозирський і Новополоцький НПЗ за підсумками минулого року відвантажили в Україну 2,343 млн т (-8% в порівнянні з 2017 роком).

Білоруські виробники залишаються основним джерелом постачання бензинів до України. У 2018 році імпорт бензину з Білорусі в Україну становив 836,5 тис. т, що дорівнює 44% обсягу українського ринку.

Читайте також: "Нафтові" санкції Росії: чи буде дефіцит пального в Україні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: