Міненерго передало "Укренерго" Мінфіну

Середа, 6 лютого 2019, 15:14
 

Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством НЕК "Укренерго".

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Відповідний акт приймання-передачі було підписано 4 лютого Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу "Укренерго", створеною Мінфіном на виконання розпорядження КМУ від 14 листопада 2018 року.

З моменту підписання документу "Укренерго" перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

Реклама:

Стратегічне управління та контроль за діяльністю "Укренерго" здійснюватиме наглядова рада компанії. До її складу увійшли чотири незалежні члени, які є досвідченими професіоналами і мають значний міжнародний досвід трансформаційних процесів в енергетиці, а також три представники держави.

Завданням Міністерства фінансів є прискорити процес корпоратизації Укренерго. Це питання є умовою щодо отримання Україною другого траншу кредитних коштів у сумі 500 млн євро в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.

Раніше у Кабміні заявили, що передача "Укренерго" в управління Мінфіну є важливим кроком зі створення передумов для успішного проходження компанією сертифікації відповідно до стандартів загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E для приєднання до неї в майбутньому.

Міненерговугілля 18 жовтня повідомило, що комісія з реорганізації "Укренерго", яку з 9 жовтня очолює заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк, "з метою якісного завершення процесу реорганізації" прийняла рішення про перехід повноважень з управління НЕК до голови комісії. В "Укренерго" заявляють про свідоме перешкоджання корпоратизації та процесу впровадження ринку електроенергії з боку комісії.

До того, як уряд прийняв рішення про передачу "Укренерго" Мінфіну, Господарський суд Києва призупинив дію рішення комісії Близнюка, а згодом залишив рішення у силі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: