"Укренерго" отримала наглядову раду

Середа, 3 жовтня 2018, 13:50
 

Кабінет міністрів затвердив наглядову раду НЕК "Укренерго" в складі чотирьох незалежних членів і трьох представників від держави.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко на своїй сторінці в Facebook.

До складу наглядової ради увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, що має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів'є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), який має досвід роботи в операторі магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Францискі.

Реклама:

Державу в раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчінов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів схвалив перетворення держпідприємства "НЕК "Укренерго" на приватне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі, в кінці листопада 2017 року.

Згідно з прийнятим розпорядженням, все майно, яке знаходиться на балансі ДП, що забезпечує цілісність об'єднаної енергетичної системи України, диспетчерське управління, магістральні та міждержавні мережі, закріплюються за ПрАТ і не підлягають відчуженню.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: